Forfatteren Bent Blüdnikow signerer sin bog

 

 

 

 

75-året blev markeret søndag d. 7. oktober 2018 ved afsløring af en 2,75 m høj granitskulptur - "Varme Hænder" ved åbassinet tæt på Køge Havn.


(70-året for redningen af de danske jøder


blev markeret i Køge i et ugelangt arrangement..

Hjemmeværnsforeningen for Køge og Omegen hylder de mange lokale borgere  - fiskere, skippere,  gårdejere, læger, politifolk,

Falck- og Zone-Redningsfolk, chauffører og mange   andre - der ydede en medmenneskelig indsats i forbindelse med jødernes flugt til

Sverige.

 

Beklager - alt er under rekonstruktion. 

En teknisk fejl hos one.com har skabt totalt kaos på alle siderne, der skal bygges om :-(........... et projekt  af Hjemmeværnsforeningen for Køge og Omegn  - www.hjvf.dk -


Mød os også på facebook


Forfatteren Bent Blüdnikow

er bogagtuel med bogen

"Min fars flugt"


Lørdag d. 5. oktober 2013 kl. 12.00 - 12.30  signerer forfatteren sin

bog i Bogladen, Brogade 15, Køge.

Ca. kl. 13.00 holder Blüdnikow sin takketale til Køge - på vegne af

Mosaisk Trossamfund i DanmarkDen 7. oktober 1943 gik Bent Blüdnikows far, Benjamin, sammen med ni andre jøder om bord i en robåd, der skulle fragte dem fra det besatte Danmark til sikkerhed i Sverige.


Et par kilometer ude kæntrede båden, og alle ombordværende, inklusive et lille barn endte i Øresunds kolde vand. Syv blev reddet; tre druknede.   


Med sin fars historie som omdrejningspunkt fortæller Bent Blüdnikow om de danske jøders redning i 1943. Men vi begynder længere tilbage i tiden, hvor fattige jødiske immigranter i begyndelsen af det 20. århundrede kom fra Østeuropa til Danmark.

Nazisternes hensigter i Danmark er endnu en gåde. hvad var deres egentlige plan for en løsning af "jødespørgsmålet"?  Hvilke tanker gjorde Werner Best sig, og hvilken rolle spillede tyske og danske nazister, det jødiske samfunds ledelse og danske politikere?   


Bent Blüdnikows gribende beretning bygger på samtaler med hans forældre, deres dagbøger, interviews med overlevende fra robåden og andre danske jøder. Det er historien om en tid, hvor mennesker blev jagtet som dyr, og danske hjælpere udviste heltemod.

Det er historien om de reddede og de druknede og om nogle af de mest dramatiske dage i Danmmarks historie