Koncert - Køge Symfoniorkester

 

 

 

 

75-året blev markeret søndag d. 7. oktober 2018 ved afsløring af en 2,75 m høj granitskulptur - "Varme Hænder" ved åbassinet tæt på Køge Havn.


(70-året for redningen af de danske jøder


blev markeret i Køge i et ugelangt arrangement..

Hjemmeværnsforeningen for Køge og Omegen hylder de mange lokale borgere  - fiskere, skippere,  gårdejere, læger, politifolk,

Falck- og Zone-Redningsfolk, chauffører og mange   andre - der ydede en medmenneskelig indsats i forbindelse med jødernes flugt til

Sverige.

 

Beklager - alt er under rekonstruktion. 

En teknisk fejl hos one.com har skabt totalt kaos på alle siderne, der skal bygges om :-(........... et projekt  af Hjemmeværnsforeningen for Køge og Omegn  - www.hjvf.dk -


Mød os også på facebook


Koncert med  Køge Symfoniorkester

En  smuk klassisk aften - bl.a. med danske og svenske kompositioner.


Koncerten finder sted  torsdag d. 3. oktober 2013 kl. 19.30

på Herfølge Bibliotek, Billesborgvej 1 B, 4681  Herfølge.Køge Symfoniorkester møder med ca. 25 musikere, der spiller smukke kompositioner - såvel fra den danske musikverden som den svenske.

 I dette skal symbolikken søges - jødernes fra flugt fra Danmark til Sverige.


Projektleder Bruno Juul giver  en kort introduktion til aftenens tema.


Gratis adgang - men  pladsreservation er nødvendig på e-mail  herfbib@koege.dk eller ved personlig henvendelse på

Uglen, Herfølge Fællesbib., Billesborgvej 1B, 4681 Herfølge. Køge Orkesterklub blev dannet i 1926 af en blanding af professionelle og amatørmusikere. Ved den første koncert opførtes bl.a. Beethovens første Symfoni og efter koncerten, blev der spillet op til bal.   Man kunne tegne sig for aktivt eller passivt medlemskab.


Efter nogle års forløb svandt orkesteret ind, men genopstod som Køge Strygerensemble. Det blev ledet af Alfred Johansen, som samtidig var koncertmester. Orkesteret fik efterhånden en stor og nummereret nodesamling, så men ved koncerterne havde mange numre at vælge imellem.

I tidens løb sivede der igen en række blæsere ind i orkesteret og blev der ansat en professionel dirigent. Man valgte at kalde orkesteret for Køge Orkesterklub igen.


Orkesteret udviklede sig og begyndte at spille større klassiske værker så det blev naturligt at omdøbe det til Køge Amatørsymfoniorkester og senere til Køge Symfoniorkester.


Ugentlige orkesterprøver foregår på Søndre Skole i Køge på torsdage kl. 19:30 – 22:00.